Recordaantal deelnemers verwacht

Recordaantal deelnemers verwacht

Het loopt storm met de aanmeldingen voor de derde Hel van Harkema, die op zaterdag  6 juli wordt verreden. De teller staat inmiddels boven de 500 en daarmee verwacht voorzitter Pieter Symen Spinder dat het recordaantal van 875 deelnemers ruimschoots zal worden overtroffen. ,,Ik denk dat we dit jaar dik over de duizend deelnemers gaan, als het aantal inschrijvingen vergelijk met het aantal van vorig jaar rond deze tijd’’, aldus Spinder.

Het toevoegen van een route van 33,3 kilometer is volgens Spinder een van de redenen van het grote aantal inschrijvingen. Spinder: ,,Die route is voor iedereen die een oude mountainbike in de schuur heeft liggen makkelijk te doen en wat is er nog leuker dan even een rondje te fietsen door de mooie Friese wouden en daarna een biertje te drinken op De Bosk in Harkema?’’ Naast de 33,3 kilometer kan er ook gekozen worden voor een route van 66,6 of 99,9 kilometer. Opgeven voor de Hel van Harkema kan via https://www.fietssport.nl

Om de veiligheid te garanderen wordt er op donderdag 13 juni weer een mountainbikeclinic gegeven door de ervaren mountainbikers Henk Bos en Maurits Buits, dit duo won onder meer tweemaal de Mountainbike Elfstedentocht. Om 19:00 uur wordt er verzameld op Sportpark De Bosk waarna Bos en Buist de deelnemers meenemen op een rondje door de regio en onderweg zullen ze de diverse kneepjes van het mountainbiken uitleggen. Deze clinic wordt mede mogelijk gemaakt door Autobedrijf Van den Brug. Deelname is gratis maar een helm is natuurlijk wel verplicht.