Mountainbikeclinic Hel van Harkema groot succes

Mountainbikeclinic Hel van Harkema groot succes

Donderdagavond organiseerde de organisatie van de Hel van Harkema een mountainbikeclinic voor de minder ervaren deelnemers aan de tweede Hel van Harkema, die op 8 juli plaatsvindt. Maar liefst dertig deelnemers werden verwelkomd op sportpark De Bosk door Andries Hoekstra namens de organisatie.

De clinic stond onder deskundige leiding van Henk Bos en Maurits Buist, de ervaren mountainbikers van het Houttec Cycling Team. Vooraf werd de zadelhoogte en de bandenspanning gecheckt en vervolgens trok een lang kleurig lint van mountainbikers via de Skeanpaden en het Boppepaed naar de brug van Kootstertille.

Op de flanken van de brug werd de deelnemers door Bos en Buist de kneepjes van het gecontroleerd een steile helling bedwingen bijgebracht, en natuurlijk het veilig afdalen. Na een paar keer was er al veel progressie zichtbaar. Daarna was het maken van een noodstop zeer leerzaam voor veel deelnemers. Als laatste onderdeel kwam het rijden door mul zand aan de orde en daar ondervonden de deelnemers het belang van de juiste bandenspanning. Via een toeristische route door de Hamstermieden en It Leech werd vervolgens weer koers gezet naar sportpark De Bosk.