Inschrijving tweede Hel van Harkema geopend

Inschrijving tweede Hel van Harkema geopend

Op zaterdag 8 juli 2023 staat in Harkema de tweede Hel van Harkema op stapel, een echte mountainbikesurvivaltocht. Door de organiserende Stichting Recreatiesport Harkema is er weer een uitdagend parcours uitgestippeld door de prachtige Friese Wouden. De parcoursbouwers hebben het hele parcours op de schop genomen Nieuw is dat er dit jaar ook een route is uitgezet voor Gravelrijders.  

Voorzitter Pieter Siemen Spinder van de vertelt enthousiast over de plannen. ,,We hebben gemerkt dat het gravelrijden steeds meer aan populariteit wint, zelf zijn en er ook fan van en in de Friese Wouden liggen natuurlijk mooie schelpen- en gravelpaden die zich uitstekend lenen voor een Gravelride.’’  

De eerste editie was vorig jaar een groot succes, meer dan 700 deelnemers beleefden een prachtige dag op de fiets en genoten daarna van het feest op De Bosk. Gerben Mos uit Meppel won de eerste editie. De Drent van het KMC Mountainbiketeam kwam ook als eerste aan op De Bosk in Harkema, op de voet gevolgd door Robbert de Nijs uit Warmenhuizen. Bij de vrouwen kwam Rozanne Slik uit Heerenveen, teamgenoot van Mos, als eerste over de streep.  ,,We hopen dat de deelnemers er nu ook weer zin in hebben, wij in ieder geval wel’’, zegt Spinder. 

Inschrijving geopend 

Vanaf 1 januari is de inschrijving weer geopend, deelnemers kunnen hiervoor terecht op www.helvanharkema.nl. Spinder: ,,Wie goede voornemens heeft, schrijf je nu in zodat je een goede stok achter de deur hebt om weer te gaan trainen. 

Groepsritten 

Om het voor iedereen wat makkelijker te maken in de voorbereiding op de Hel van Harkema zullen er vooraf een aantal groepsritten worden georganiseerd. Onder leiding van ervaren mountainbikers zal er een tocht worden gereden en tijdens het fietsen zullen de instructeurs nuttige tips geven hoe je je het beste kan voorbereiden op de Hel van Harkema.