Drievoudig winnaar Veldslag om Norg aan de start in “de Hel van Harkema”

Drievoudig winnaar Veldslag om Norg aan de start in “de Hel van Harkema”

Robbert de Nijs is de eerste grote naam die zich ingeschreven heeft voor de eerste editie van de Hel van Harkema op 27 juni aanstaande. De Noord-Hollander won de laatste drie edities van de Veldslag om Norg en hoopt ook in Harkema hoge ogen te gooien. ,,Toen ik hoorde van de Hel dacht ik gelijk, dat is wel iets voor mij’’, aldus een enthousiaste De Nijs.

Ondanks dat hij sinds vorig jaar geen fullprof meer is liet hij met de winst in Norg en nog een handvol andere koersen in 2019 zien dat er nog steeds rekening met hem gehouden moet worden. Bijna vijf jaar lang runde De Nijs een ‘one man team’ maar daar kwam vorig jaar een eind aan. Toch kan De Nijs vol trots terugkijken om zijn profcarrière. ,,Het meest trots ben ik op mijn achtste plek in het eindklassement van de Marathon World Series in 2018’ waarvan ik er een won in Portugal’, zegt De Nijs.